专升本大学英语单选题模拟题及答案解析
1.单选题
[阅读选择]Many years passed and the young man was very successful in business. He had a beautiful home and wonderful family, but realized his father was very old, and thought perhaps he should go to him. He had not seen him since that graduation day. Before he could make arrangements to see his father, he received a telegram telling him his father had passed away,and willed all of his possessions to his son. He needed to come home immediately and take care things. When he arrived at his father‘s house, sudden sadness and regret filled his heart.
When the young man arrived home, he felt _________.
A、sad
B、disappointed
C、horrible
D、nervous
正确答案:A
答案解析:答案选A。事实细节题。年轻人回到家里,出现了两个关键词sadness和regret,可以判断年轻人的心情是非常伤心的。故选A。
2.单选题
[阅读选择]People suspected that “Lucky”, as he was called by friends, wanted to kill his wife he no longer lived with. They say that Lucan entered his old house and in the dark, killed the nanny by mistake. His estranged wife heard noises, came downstairs and was also attacked,but managed to escape. Seven months after the murder, a jury concluded that Lucan had killed the nanny.
It is thought that Lucan killed the nanny because______.
A、she was looking after the children
B、she was a friend of Lucan‘s
C、it was dark and he thought she was Lady Lucan
D、Loard Lucan thought the nanny stole his car
正确答案:C
答案解析:答案选C。因果关系题。对照本段People suspected that“Lucky”,as he was called by friends, wanted to kill his wife he no longer lived with. They say that Lucan entered his old house and in the dark,killed the nanny by mistake.本来是要杀他的妻子,可是因为天太黑,所以错杀了保姆。答案选C。
部分内容来源于网络转载、学生投稿,如有侵权或对本站有任何意见、建议或者投诉,请联系邮箱(1296178999@qq.com)反馈。 未经本站授权,不得转载、摘编、复制或者建立镜像, 如有违反,本站将追究法律责任!
本文标签: 专升本专升本试题专升本真题统招专升本 上一篇:乐贞教育精选:专升本英语阅读理解训练题及答案 下一篇:2018年普通专升本:大学英语阅读选择模拟练习